amateur news line

Amateur Radio Newsline Report 2101 voor vrijdag 2 februari 2018

Amateur Radio Newsline Verslagnummer 2101 met een releasedatum van vrijdag 2 februari 2018 te volgen in 5-4-3-2-1.

Het volgende is een QST. Vertragingen pest de geplande bouw van het nieuwe expocentrum van Dayton Hamvention. Arizona's Quartzfest heeft een recordbezoek afgerond en rapporteert - en een nieuwe prijs draagt ​​de naam van een recente Silent Key die een ervaren DXer en een gewaardeerde vriend was. Dit alles en meer als Amateur Radio Newsline Report 2101 komt je nu meteen tegemoet.

**

BILLBOARD WINKELWAGEN


**
DELAYS PLAGUE HAMVENTION EXPO CENTRE

PAUL / ANKER: We openen de nieuwsuitzending van deze week met een update van de Dayton Hamvention van dit jaar en wat teleurstellend nieuws. Hier is Stephen Kinford, N8WB met dat rapport.

STEPHEN: Hamvention 2018 gaat door in het weekend van 18 tot 20 mei, zoals gepland, maar de massale internationale bijeenkomst van ham-radio-operators zal niet beschikken over het langverwachte nieuwe expocentrum dat vorig jaar werd aangekondigd. Hamvention-organisatoren melden een achterstand op de geprefabriceerde gebouwsecties, waardoor een bouwvertraging ontstaat, niet alleen voor Hamvention maar ook voor de Greene County Fair. De aankondiging werd gedaan op 29 januari door de Hamvention-organisatoren Ron Cramer KD8ENJ, Jack Gerbs WB8SCT en Michael Kalter W8CI. Ze zeiden dat het betreurenswaardig was maar [quote] "Het is goed buiten onze controle." [Endquote]

Een rapport van 29 januari in het Dayton Daily News zei dat bieden op het $ 1,9 miljoen expocentrum werd afgesloten met één bieder, Greater Dayton Construction Ltd., waarbij hogere kosten werden aangerekend dan de county had geschat. De districtsbeheerder Brandon Huddleson vertelde de krant dat het bedrijf niet in staat was om de opening van het gebouw op tijd voor Hamvention op het beursterrein Greene County te garanderen. Het plan van de county nu, zei hij, is om het project in de zomer opnieuw te laten beuren om ervoor te zorgen dat het gebouw later dit jaar op zijn plaats zal zijn.

Ron Cramer bevestigde Hamvention's toewijding aan het beursterrein echter. Organisatoren merkten op dat er dit jaar een extra gebouw beschikbaar zal zijn - een gebouw van 7500 vierkante meter wordt ontruimd door Fairgrounds Furniture, dat tot april de tijd heeft om het pand te verlaten.

Voor de Amateur Radio Newsline ben ik Stephen Kinford N8WB in Wadsworth, Ohio.

(DAYTON DAILY NEWS, DAYTON HAMVENTION)


**

DE KWARTZFEST VAN ARIZONA BREAKT RECORDS

PAUL / ANKER: In Arizona, een andere veel gevierde bijeenkomst van amateurs, is zojuist afgerond en zoals we horen van James Pastorfield KB7TBT, was het een behoorlijk einde.

JAMES: Quartzfest 2018 staat nu in de geschiedenisboeken - en wat een jaar hadden we. Het record van alle aanwezigen was niet alleen verbroken, maar het werd verpletterd met 853 mensen. Het vorige record, vastgesteld in 2016, was 820.

Er waren 118 activiteiten op het programma, variërend van antenne-opbouw, Winlink, A Ladies Circle, Rasberry Pi, een vier-op-vier-off-road parcoursrit en zelfs een Pet Parade. 'S Nachts verzamelden zich veel mensen rond een van de campers waar ze een filmavond hadden. De WIN-systeemgroep was verantwoordelijk voor het maken van de koffie tijdens het evenement en we waren allemaal dankbaar voor dat op de kille ochtenden. De WIN-systeemgroep had zelfs de hele week een repeater van 440 MHz aangesloten op het netwerk. Veel mensen hebben ingecheckt en zijn via VoIP in contact gekomen met mensen in de hele VS en over de hele wereld.

Op dinsdagmiddag zetten de Western Country Cousins ​​een Pot Luck-diner op met veel bijgerechten en 40 pond borst.

De Laurel Amateur Radio Club op woensdag en de ARRL op zaterdag hielden VE-sessies die samen negen nieuwe technici, 7 generale en 5 extra klas operators hebben aangenomen. Tijdens Happy Hour verzamelden we alle nieuwe technici om hun eerste VHF 2 meter contact te maken met Gordon West WB6NOA en een First Contact Certificate te ontvangen.

Elke ochtend en avond verzamelden we ons allemaal rond het kampvuur voor een gesprek met de haardvuuravond, op woensdagavond hadden we de Burning Ham-Man-activiteit.

Op donderdag hield Rick-W7RAP de jaarlijkse Hobo Stew en opnieuw hadden we allemaal volle buiken tegen het vallen van de avond.

Op donderdagavond hadden we een Hootenanny bij de vuurkring en genoten we van geweldige muziek die Russell-KB6YAF, Michele-K7MGO en Kevin-NB7O op hun naam hadden staan.

De Salome High School deed een project met de kinderen om QRP Fox Hunt-zenders te bouwen, we hadden minuscule spinnen, dinosaurussen en zelfs een bloem in een pot om in een tuin te verstoppen. De projecten werden tijdens de week gebruikt voor de Fox Hunting-activiteiten.

Het evenementenkamp W7Q Special was de hele week in de ether en maakte 244 contacten met James-KB7TBT - dat zou ik zijn! - winnen van de meeste contacten beloning op 125.

Kristyn Weed-KR1SS coördineert het evenement al zes jaar, eindeloos heeft ze gewerkt om het evenement tot een van de beste ooit te maken, we danken haar allemaal voor het spectaculaire werk dat ze heeft gedaan.

We geven ook een speciaal bedankje aan alle vrijwilligers die voor ons hebben gezorgd.

We hopen jullie allemaal weer te zien van 20-26 januari 2019.

Rapporterend van Quartzfest 2018, dit is James Pastorfield-KB7TBT, 73 tot volgend jaar!

**
NIEUWE SATELLIET KLAAR VOOR ACTIE

PAUL / ANKER: Er is nog een satelliet beschikbaar voor amateurgebruik en Kevin Trotman N5PRE heeft die details.

KEVIN: Dit is nu het soort grand opening dat satellietliefhebbers niet kunnen weerstaan: de Fox 1D-satelliet, AO-92, is beschikbaar voor amateurradiotoepassingen. De satelliet werd op 12 januari vanaf India gelanceerd en werd krachtig getest door AMSAT Engineering en Operations-teams voordat het debuut werd gemaakt. De aankondiging van de beschikbaarheid door Drew Glasbrenner KO4MA, vice president general operations van AMSAT, kwam na het bericht dat de satelliet in gebruik was genomen en werd overgedragen aan AMSAT.

Updates op het schema van de satelliet zullen beschikbaar zijn via het Twitter-account van AMSAT, bij AMSAT (@AMSAT) en zullen ook verschijnen op de Noord-Amerikaanse Facebook-pagina van AMSAT en in de Weekly Bulletins van AMSAT News Service. De bediening wordt gedeeld door de U / v FM-transponder, L-Band Downshifter, Virginia Tech Camera en het High Energy Radiation CubeSat Instrument van de Universiteit van Iowa.

Voor de Amateur Radio Newsline ben ik Kevin Trotman N5PRE.

(ARRL, AMSAT)

**

HUMANITAIRE PRIJS GENOEMD VOOR RECENT STILLE SLEUTEL

PAUL / ANKER: Slechts enkele weken nadat hij een Stille Sleutel werd, zal de naam van één ham voortleven op een speciale eer zoals we leren van Mike Askins KE5CXP.

MIKE: Onlangs deelden we het nieuws over de tragische dood van bekende DXer en Elmer tegen velen, David Collingham, K3LP. Om zijn geheugen te eren, is er nu een prijs die zijn naam draagt. De K3LP Humanitarian and Service Award is geïntroduceerd door de Intrepid-DX Group ter ere van de medeoprichter en de president van de groep, die begin januari een Silent Key werd toen hij probeerde zijn hond uit een bevroren vijver te redden.

De eerste prijs wordt uitgereikt in april, wanneer de DX-groep haar internationale congres organiseert in Visalia, Californië. De nominatieperiode is gesloten op 31 januari en we wachten op een bericht over wie de eerste ontvanger zal zijn. De prijs wordt uitgereikt aan de amateur- of amateurgroep die in de loop van 2017 een duurzaam humanitair werk of een dienst heeft volbracht.

Voor de Amateur Radio Newsline ben ik Mike Askins KE5CXP.

(INTREPID DX GROUP)

**
NONSTOP RADIO, NONSTOP KOFFIE

PAUL / ANKER: Als je je ooit hebt afgevraagd hoe een radiomarathon eruitziet, kan dit rapport van Caryn Eve Murray KD2GUT je misschien een idee geven.

CARYN: Onder de weinige dingen die goed zijn op elk moment van de dag of nacht, kunnen we koffie en, natuurlijk, ham-radio opnemen. Wie zou dat beter weten dan een internationale bijeenkomst van hammen die de afgelopen acht keer twee keer per dag op EchoLink hebben vergaderd?
Ze noemen zichzelf Our Coffee Shop. Op zaterdag 10 februari markeren ze acht jaar vriendschap met 24 uur radio. Richard Bascom KB4SVP zei dat de 24-uursmarathon de manier is om de groep te vieren en de wereld uit te nodigen om mee te doen. Het is geen Net. Het is geen station voor speciale evenementen. Het is een bijeenkomst van vrienden op een conferentieserver uit het Verenigd Koninkrijk naar de VS en daarbuiten. De EchoLink-software heeft de groep onder KB4SVP, knoopnummer 370143.
Sluit je aan op 10 februari. Breng je gedachten, breng je goede wensen, breng je ideeën en, oh ja, breng je eigen koffie.

Voor de Amateur Radio Newsline ben ik Caryn Eve Murray KD2GUT.

(RICHARD BASCOM KB4SVP)

**

BREEK HIER:

Tijd voor u om uw station te identificeren. Wij zijn de nieuwsradio voor amateurradio's, die op bulletinzenders overal ter wereld te horen is, inclusief de W2GLD-repeater in Pinckney, Michigan op zaterdag om 20.00 uur. Eastern Time.

**

ERKENNENDE DE JONGSTE 'HELPT HAMS'

PAUL / ANKER: Hammen staan ​​erom bekend dat ze anderen behulpzaam zijn bij hun hobby, maar als ze jong beginnen, is het de moeite waard om die geest te erkennen. Neil Rapp WB9VPG vertelt ons over een prijzenprogramma speciaal voor hen.

NEIL: Het is weer tijd voor nominaties voor de 'Young Ham Lends a Hand'-prijs. Carole Perry, WB2MGP verzamelt nominaties om een ​​jonge erkende persoon te herkennen, van 19 jaar of jonger, die er alles aan heeft gedaan om anderen te helpen. Misschien is het hulp bij een antenne-installatie, het demonstreren van hamradio aan anderen of vrijwilligerswerk met noodcommunicatie. De winnaar ontvangt de prijs van Radio Club of America Youth Activities op het Dayton Hamvention Youth Forum en een $ 100-stipendium geschonken door de Quarter Century Wireless Association voor zijn of haar goede daden. De Young Ham Lends a Hand-prijs werd voor het eerst gepresenteerd in 2012 aan Mikaila Williams, K4IDS, die toen 8 jaar oud was. Ze was betrokken bij het helpen van een oudere burger in haar gemeenschap. Winnaar van vorig jaar was Ryan Cutshall, KD9DAB, die een blinde ham hielp met Field Day, de strijd tegen de inspanningen op Bloomington High School South wist aan te jagen en hrad-radio aan 4e klassers op een basisschool leerde. Als u een jong persoon kent die zo'n prijs verdient, stuur dan vóór 1 april uw nominatie naar Carole op wb2mgp@gmail.com. Rapportage voor nieuwsbrieven voor amateurradio, ik ben Neil Rapp, WB9VPG.


**
VERZOEK OM AUSTRALISCHE HAMS MOET MEER KRACHT WORDEN VERLEEND

PAUL / ANKER: Communicatieambtenaren in Australië wordt gevraagd enkele veranderingen te overwegen die je krachtige veranderingen zou kunnen noemen. Robert Broomhead VK3DN brengt ons dat verhaal.

ROBERT: De zinsnede 'meer kracht voor de hammen in Australië' is niet alleen een strijdkreet of een manier om de geest op te trommelen. Het is een echte push die het Wireless Institute of Australia op zich heeft genomen en de toezichthouder van het land, de Australische Communications and Media Authority, heeft gevraagd om hogere energieniveaus toe te staan ​​voor elk van de drie licentieklassen.

De WIA vraagt ​​dat de Foundation-licentie een 50-watt-operatie krijgt; de standaardlicentie krijgt 200 watt en ze zijn op zoek naar 1500 watt voor de geavanceerde licentie.

De WIA heeft in de afgelopen jaren verschillende onderzoeken uitgevoerd en haar aanbevelingen gebaseerd op de antwoorden van de amateurgemeenschap.

De Foundation-licentie wordt momenteel niet meer dan 10 watt SSB, de Standaard-licentie, 100 watt op SSB en de geavanceerde licentie kan 400 watt op SSB niet overschrijden.

Voor de Amateur Radio Newsline ben ik Robert Broomhead VK3DN.

(SOUTHGATE AMATEUR RADIO)

**

NIEUW-ZEELAND RADIO-OPERATORS PROBEREN 60 METER

PAUL / ANKER: In Nieuw-Zeeland is het tijd om 60 meter te nemen voor een proefrit en amateur-radio-operators kunnen niet wachten. Dit is Jim Meachen ZL2BHF.

JIM: Zestig meter is misschien goed op weg voor de amateurs van Nieuw Zeeland. De New Zealand Association of Radio Transmitters meldt dat haar onderhandelingen met de Nieuw-Zeelandse Defensiemacht en het Radiospectrumbeheer van de overheid hebben geleid tot goedkeuring voor het proefgebruik van één jaar voor enkelzijband op 5 MHz. Geautoriseerd gebruik zal een laag stroomverbruik hebben en alleen op secundaire basis. Voordat ze de lucht in gaan, moeten hammen een ingevuld formulier indienen bij NZART na het downloaden en voltooien. Het formulier stelt een sublicentie in voor bandgebruik.

De proefperiode zal worden gebruikt om te bepalen of 60 meter uitzendingen mogelijk zijn voor amateurs zonder de primaire gebruikers te hinderen.

Voor de Amateur Radio Newsline ben ik Jim Meachen ZL2BHF.
 
(NZART)


**
WIA ZOEKT VRIJWILLIGER QSL MANAGER

PAUL / ANKER: Als je graag QSL-kaarten ontvangt en verzendt en je woont in Australië, vertelt John Williams VK4JJW ons over een kans in de Northern Territory daar.

JOHN: Nu is hier een kans om met QSL-kaarten te werken die iemand kunnen inspireren om ... nou ..... QSL. Er is een beschikbare positie voor Northern Territory Inwards QSL Manager - dat zou VK8 zijn - en het Wireless Institute of Australia hoopt op een goed georganiseerde vrijwilliger die binnenkomende kaarten kan sorteren en gesorteerde kaarten kan sturen naar radioclubs en amateurs in het gebied. De positie vereist ook het bijhouden van verslagen voor de kaarten die jaarlijks worden uitgedeeld en bijdragende inbreng in het WIA-jaarverslag over bureauoperaties.

Aanvragers moeten behoren tot de QSL-kaartcommissie en bij voorkeur een inwoner van de Northern Territory zijn. Training, als die nodig is, is beschikbaar en uren zijn erg flexibel.

Ga naar de WIA-website en zoek naar Northern Territory Inwards QSL Manager om uw interesse kenbaar te maken.

Voor de Amateur Radio Newsline ben ik John Williams VK4JJW.

(WIA)


**

WERELD VAN DX

In de wereld van DX heb je nog maar een paar dagen om contact op te nemen met de Nederlandse operators Johannes PA5X en Gerben PG5M. Ze opereren respectievelijk als C8X en C81G van Ibo Island voor de kust van Mozambique. Het contact telt als AF-061 voor de Islands on the Air Award. Ze staan ​​op CW, SSB en FT8 op 80 - 10m. QSL via Club Log OQRS.

Ofcom heeft het speciale evenement roepnaam GB8ØGGCN uitgegeven ter gelegenheid van de 80e verjaardag van de lancering van HMS Belfast. Luister naar de RNARS London Group die deze van 1 maart tot 31 mei beheert. De roepnaam betekent "GGCN", wat de maritieme roepnaam was van de HMS Belfast, gelanceerd in maart 1938. Voor QSL-informatie bezoekt u de QRZ-pagina van G-Zero-TOC. (G0TOC)

Arnaud, JG1XMV zal vanaf 17 februari opereren als FK / JG1XMV uit Nieuw-Caledonië. Hij zal opereren vanuit een aantal eilanden in de IOTA-referentiegroep. Arnaud werkt op feestdagen met 40, 20, 17 en 15 meter met behulp van SSB. QSL via zijn eigen roepnaam, direct, LoTW of eQSL.

Tot slot, als je een kans misloopt om contact op te nemen met een van de WRTC-vrijwilligers die op 14 januari in de lucht waren, krijg je een tweede en zelfs een derde en vierde kans - zo niet meer. Vanaf nu tot de WRTC in juli, zullen vrijwilligers in de lucht zijn en contacten maken op vrijdag van 1700 tot 1800 UTC. Dus als je VOTA-nummers verzamelt voor de VOTA-awards, luister dan naar stations die "CQ VOTA" bellen over de HF-banden die open zijn.

(ED DURRANT DD5LP, IRTS)
 
***
KICKER: ASHES ASS, STARDUST NAAR STARDUST

PAUL / ANKER: Eindelijk, voordat we deze week gedag zeggen tegen onze luisteraars, is hier een verhaal over een iets meer onconventionele afscheidsgroet - een die een lanceerplatform omvat. Met dat verhaal is Don Wilbanks AE5DW.

DON'S REPORT: Als de oude songteksten van Crosby, Stills, Nash & Young waar zijn en we allemaal in werkelijkheid sterrenstof zijn, was het slechts een kwestie van tijd voordat er begrafenissen in de ruimte kwamen. Een bedrijf genaamd Elysium Space, dat zichzelf inschrijft als een gedenkteken voor ruimtevluchten, heeft plannen om as tijdens ruimtemissies naar de ruimte te sturen. Het verwacht dat het eerst wordt gelanceerd aan boord van een van de SpaceX-raketten van Elon Musk.

Het concept is niet helemaal nieuw. 'Star Trek'-fans zullen zich herinneren dat James Doohan, die Enterprise-hoofdingenieur Scotty portretteerde, zijn as in een baan om de aarde had laten sturen aan boord van een SpaceX Falcon 9-raket.

Maar voor gewone mensen is het ritueel niet zo gewoon geweest. De leidinggevenden van Elysium Space hopen daar verandering in te brengen en beweren dat er al 100 van dergelijke reserveringen zijn voor de inaugurele missie, de Elysium Star II. Het is blijkbaar populair bij ruimtevaartfans en militaire veteranen. Reserveringen voor de enkele reis beginnen bij $ 2.490.

De Elysium-website biedt zelf een glimp van de visie op maan- en orbitale gedenktekens die volwassen zijn geworden. Liefhebbers van ouderwetse ruimtes hoeven niet langer een ster te wensen.

Voor de Amateur Radio Newsline ben ik Don Wilbanks AE5DW

(NEWSWEEK, ELYSIUM RUIMTE)

**

NEWSCAST CLOSE: Met dank aan Alan Labs; AMSAT; de ARRL; CQ Magazine; Dayton Daily News; Dayton Hamvention; Elysium Space; Hap Holly and the Rain Report; Intrepid DX Group; de Irish Radio Transmitters Society; Nieuw-Zeelandse vereniging van radiozenders; Newsweek; Ohio-Penn DX Bulletin; Richard Bascom KB4SVP; Southgate Amateur Radio Nieuws; Ted Randall's QSO-radioshow; Wireless Institute of Australia; WTWW Kortegolf; en jij onze luisteraars, dat komt allemaal uit de Amateur Radio Newsline. Stuur e-mails naar ons adres op newsline@arnewsline.org. Meer informatie is beschikbaar op de enige officiële website van Amateur Radio Newsline op www.arnewsline.org.

Voor nu, met Caryn Eve Murray, KD2GUT, bij de nieuwsbank in New York, en ons nieuwsteam wereldwijd, ben ik Paul Braun WD9GCO in Valparaiso Indiana, en 73 zoals altijd bedanken we voor het luisteren.

Amateur Radio Newsline (tm) is Copyright 2018. Alle rechten voorbehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *